31 december 2016

Tielt-Wingse Gemeentelijk Informatieblad – editie Januari-Februari 2017

Heb je het recente gemeentelijk informatieblad – editie januari-februari 2017 – al eens doorgenomen? Ik heb de inhoud wat nageplozen en moest constateren dat zowat de helft van de publicaties gaat over activiteiten die onder de genereuze vleugels zitten van sp.a schepen Lemmens (ook OCMW voorzitter), zijnde OCMW, Zonnedries en Senioren. Je kan m.i. niet echt zeggen dat dit de meerderheid van de TW bevolking praait. Aan cultuur en bib (ook al een sp.a bevoegdheid) worden 4 van de 29 bladzijden besteed en jammer genoeg niets over jeugdwerking, sportbeleid of bijzondere gebeurtenissen.

Naast wat lijstjes over geboortes, sterfte, huwelijken en scheidingen is er een summier overzicht van enkele gemeenteraden. Helaas, over de staat van de gemeentekas wordt met geen woord gerept. Evenmin is er degelijke info over nieuwe projecten – als die er al zijn – en voor het verloop van lopende openbare werken moet je de krant lezen of buiten het gemeentehuis op zoek gaan.
De beide pagina’s over “Beraadslagingen” staan wel bol van belastingen, meestal zonder bedragen of percenten, kwestie van wat niet weet niet deert. Oh ja, tussendoor wordt heel kort gewag gemaakt van een herfinanciering van 3 miljoen euro aan schulden door spreiding over een langere termijn; een truk om de huidige cijfers op korte termijn wat op te kalefateren en naar de volgende generatie door te schuiven.
Open(baar)heid van bestuur lijkt precies iets wat onze politici enkel orakelen tijdens de kiescampagne. Onze Open VLD-bestuurders houden het liefst van al de kiezen op mekaar, behalve aan de toog dan.

Toch is  niet alles landerig in dit blad, want naast de vele prentjes vind je ook een enkele heuse recepten voor moktails (nep cocktails), aanbevolen voor wie BoB is met de eindejaarsfeesten, of voor zwangere vrouwen en senioren etc. ….  
Laat ons hopen dat de volgende editie van het gemeentelijk “informatieblad” meer ter zake is, met meer leesbare informatie voor een grotere groep van inwoners, met wat minder of kleinere foto’s maar  meer feiten en cijfers over het gevoerde bestuur.

Ook nog een fluim voor de creatieveling die de suggestieve foto van de BoB-campagne ontwierp en die ook de voorpagina van het infoblad siert, want waarom is de afgebeelde BoB (weerom) een vrouw?

21 maart 2016

Ook naar de opening van Zonnedries geweest?

Hola! De N-VA van Tielt-Winge boycot de opening van ons prestigieus gemeentelijk project Zonnedries door vorige vrijdag "ostentatief" afwezig te blijven op de receptie nog wel. Voor enig protest ter plaatse was het zeker nog te koud en dus bleef het bij wat flauw verweer na de feiten. Wellicht is het om zich in te dekken als de uitbatingskosten bekend zullen worden. En zeggen dat onze N-VA, samen met CD&V, mee aan de wieg stond van dit megalomaan concept.

Geen fruitsap of cava dus voor deze pseudo antagonisten op 't feestje van de SP.a. Een gemiste kans ook op een ontmoeting met de populairste en gewichtigste politica van 't land, die 't lintje moest doorknippen en uiteraard de culinaire snacks uit de nieuwe grootkeuken mocht beoordelen. 
En terwijl de blauwen en de roden als een blok voor en naast Maggie drumden, bleven de gezanten van Groen en CD&V netjes onopgemerkt of monkelend thuis teevee kijken naar de Voice.
Nu ja, voor de Groenen zal het allemaal worst wezen en de CD&V zit al langer in de puree. 

Toen de deejay van dienst Bob Scholte's onsterfelijke "Wie Zal Dat Betalen" speelde, dimden de spaarlampen en schoven onze plaatselijke notabelen de gelegenheidsdansvloer op voor een adembenemende foxtrot.  https://www.youtube.com/watch?v=aEyHumQbj0s).
De afwezigen hadden zoals altijd ongelijk want alles was dit keer nog gratis.

6 maart 2016

De melkers van Tielt-Winge

Deze maand pronkt de NVA in "Tielt-Wingse", een krantje dat iedereen in Tielt-Winge ongevraagd in de bus gestopt krijgt, met een ongelofelijk staaltje van naoorlogse dorpspolitiek. Aanleiding was de vraag van enkele duivenmelkers om hun duiven niet meer te moeten inkorven op donderdag, maar op vrijdag voor een lossing op zondag!

Onze NVA jongerenvoorzitter Tom Werner en zijn politieke bompa Marcel Smekens, hebben dan maar effe het kabinet van partijgenoot Ben Weyts ingeschakeld om ervoor te zorgen dat in het Hageland voortaan op vrijdag zal ingekorfd worden. Straf hé dat onze lokale NVA op vraag van enkelingen, zonder scrupules haar connecties op ministerieel niveau gebruikt voor een plaatselijke kwestie, die duivenmelkers in eerste instantie via hun organisatie (de Duivenbond KBDB) moeten oplossen. 

Is het omdat onze gemeente geen dienst voor Dierenwelzijn heeft of omdat de schepen van Sport niks van duiven kent? Is het omdat onze lokale NVA verpietert in de oppositie? Of is een dergelijk dienstbetoon hun probaat middel om in de media te komen en kiezers te ronselen?  

Dat het melkers-verhaal één van de twee artikeltjes van NVA is in het reclameblaadje van maart, zou wel eens kunnen wijzen op tanende politieke inspiratie en gebrek aan doeltreffende initiatieven in het belang een grote groep inwoners.

"Ons kent Ons", (in moderne terminologie "net-werking") heeft het weeral opgelost hé. 

En dan is er nog iets. De duivenmelkers met dito koterijen van weleer zijn zo goed als verdwenen. Ze zijn vervangen door een schare kapitaalkrachtige professionele duivenbedrijven, voorzien van ultra moderne snufjes, uitgekiende medicatie en zelfs eigen soigneurs. Jawel, er valt immers hallucinant veel poen te vangen met de verkoop van prijsduiven. Daarvoor zijn er nu gehaaide duivenmakelaars, veilingsites, internationale beurzen zoals Fugare, Pigeon Paradise enz. 

En zoals in de meeste sporten wordt de prijs bepaald door de behaalde resultaten.
Het is dus niet te verbazen dat ook in dit milieu danig met duivenmedicijnen en -supplementen geëxperimenteerd wordt.  http://dier-en-natuur.infonu.nl/vogels/162922-doping-bij-postduiven.html.
Sommige van deze producten hebben blijkbaar een beperkte werkingsduur. Zou het dan kunnen dat het tijdsverloop tussen preparatie van het duifke en de prijsvlucht best zo kort mogelijk gehouden wordt om de werking niet in 't gedrang te brengen? Hopen maar dat onze nobele NVA-ers de juiste zaak verdedigen. 

2 maart 2016

Ergerniswerken in Tielt-Winge

De “noodzakelijke” wegen- en rioleringswerken in Tielt-Winge wekken bijzonder negatieve emoties op bij de buurtbewoners. Niet zozeer het stof, de modder of de wegomleidingen zijn de oorzaak van grote wrevel en frustratie, maar vooral de eindeloze vertragingen, de apatische houding van de aannemer(s) en het ontbreken van daadkracht van de projectverantwoordelijken. Staaltjes hiervan zijn onder meer de Dorpstraat, Rilaarseweg, Halensebaan en Glabbeeksesteenweg. Geen wonder dat de bewoners van de Heuvelstraat en Optielt bijzonder nerveus doen over de aangekondigde rioleringswerken in hun omgeving. 

I'm singin' in the rain, I'm singin' in the .....
Opdrachtgever Aquafin is vaak de grote boosdoener, omdat die allerlei excuses oprakelt om vertragingen en complicaties te verantwoorden maar zijn aannemers amper onder controle lijkt te hebben. Ook ons gemeentebestuur wekt geenszins de indruk van kordaat op te treden om het uitvoeringsplan strak te doen respecteren. Met zalven en wat uitleg kan onze schepen van openbare werken de onvrede en wantrouwen bij de mensen helaas niet wegnemen.
Eventuele boete clausules voor vertragingen in de aannemingscontracten oefenen misschien wat druk op aannemers, maar zijn vooral financiëel interessant voor de opdrachtgever, terwijl enige geldelijke compensatie beter zou toekomen aan de echte gedupeerde inwoners. 

Je zal maar een handelszaak hebben, minder valide zijn of je kinderen naar school moeten sturen langs een weg waar dergelijke gevaarlijke en vuile werken al ettelijke maanden uitzichtloos bezig zijn. 
No Gain Without Pain”, orakelt een hansworst. 
Een magere troost als je leest dat men vergeten was van de bouwvergunning voor een koker onder de Halensebaan tijdig aan te vragen. In het bedrijfsleven zou een dergelijke fout behoorlijk gesanctioneerd worden of zelfs tot ontslag leiden. 

Onmacht of onkunde? Eigenlijk zouden alle aannemingscontracten dringend door de mangel gehaald moeten worden door juridische en vaktechnische specialisten. Als bovendien de opvolging van dergelijke miljoenen projecten zou toevertrouwd worden aan een deskundige en onpartijdige firma (zoals een toezichthoudend architect bij de bouw van je woning doet), dan is de kans groter dat alles strikt volgens plan verloopt en de kapriolen een pak kleiner zullen zijn. 
En van een gemeentebestuur mag je toch verwachten dat het de belangen van zijn burgers hardnekkig verdedigt, of niet soms?

26 februari 2016

Over Gemeentelijke Dom_otica in Tielt

Een dik jaar geleden las ik in de krant over grote miserie op het gemeentehuis van Tielt-Winge. Er was echter geen probleem in de gemeenteraad, maar wel in de sjieke nieuwbouw van het gemeentehuis.
Blijkbaar floepte daar ’s avonds de verlichting geregeld aan en uit alsof het er spookte. Niets was minder waar werd resoluut beweerd. Het had te maken hebben met het nieuwe hyperactieve domotica systeem dat een eigen leven aan ‘t leiden was. Volgens de installateur kwam dit door de wiebelende gordijnen. Het bijstellen van de sensoren bleek geen oplossing en dus mysterie en miserie op ’t gemeentehuis.

In tegenstelling tot de oppositieleden van NVA-CDV-Groen kon het paarse schepencollege hier niet mee grimlachen. Het wees dan ook met verschonende vinger naar het vorige college van CDV-SP.a, die de domotica plannen zonder muurschakelaars goedkeurde en bovendien de geviseerde aannemer had geselecteerd. Over het feit dat het huidige schepencollege wel vlot de oplevering van dit wispelturig gordijnsysteem aanvaardde werd niet veel gerept

Was het een plaaggeest of een frats? Een vleer- of andere grijze muis? “Meer dan waarschijnlijk geen van allen”, hoorde ik een specialist-betweter zeggen. Het had mogelijks te maken met een oudere type afstandsbediening van een zappende overbuur. Een dergelijke 'remote control' werkt immers met radiogolven en die kunnen een goedkoop domotica systeem danig in de war sturen. Telkens als de buurman of -vrouw van zenderkanaal op televisie of digicorder verandert schakelt dan de verlichting in het gemeentehuis aan. Het was dus een kwestie van de ontregelende zapper te vinden en de eigenaar te vragen om zijn TV na de kantooruren enkel handmatig van kanaal te veranderen. 

Gezien het raadselachtige van deze hilarische kwestie moest een nijvere patrimoniale schepen Van de Gaer (Open-VLD) op urgent onderzoek.
Of de verstorende zapper gevonden werd en het spook verdreven is, heb ik nadien niet gelezen op facebook of in de regiokrant, maar 't was gegarandeerd ludieke publiciteit voor Tielt-Winge.

7 februari 2016

Frituur De Puntzak en andere ingevingen

Door het al dan niet vermeende geklungel met de gemeentelijke boekhouding en het extra schepenpostje voor Fons Lemmens, tevens voorzitter van het OCMW, is SP.a-coalitiepartner Open VLD zwaar gaan saneren. Gemeentepersoneel moe(s)t afvloeien, activiteiten zoals bibs werden gecentraliseerd, het gebouwenfonds voor de jeugd aangeslagen, Eddie's uitleendienst voor onze verenigingen ingepalmd en subsidies door de mangel gedraaid, enz.
Minder uitgeven en meer inkomsten genereren is de strategie. Dus moesten de tarieven van diverse gemeentelijke dingen omhoog en betalen de kampeerders op de weide aan het chirolokaal in Winge voortaan fors liggeld.

Naast verhuring op korte termijn, wordt er ook werk gemaakt van betalende concessies op terreinen van de gemeente.
Een eerste zaak is al rond, namelijk een stuk van de al krappe parking aan het voetbalplein van Winge is verhuurd voor een frietkraam “de Puntzak” inclusief bijhorende parkings. Behoudens een faillissement van deze huurder, levert dit gegarandeerde huurinkomsten, verkoop van vuilzakken, GAS-boetes voor zwerfvuil en parkeerbonnen op, vooral op vrijdagavond als er voetbal is en een evenement in GC De Maere. 

Daarnaast behoren ook een concessie voor de plaatsing van bijvoorbeeld een brood- en aardappelenautomaat aan huize Pypen in Kiezegem en aan zaal Sint-Denijs in Houwaart tot de mogelijkheden.
Aan de Vlooybergtoren in Tielt lijkt een vergunning voor een (mobiel) frietkraam niet rendabel. Er is immers reeds een frituur in de buurt en het is de vraag of toeristen en zigeuners daar een frietje willen steken. De discrete inplanting van een sanitaire container met toiletten met muntslot zal daarentegen wel een hele opluchting zijn voor de vele bezoekers van de ijzeren trap. Enkele automaten met frisdrank en snoepgoed complementeren het plaatje voor deze site.
Ik ben benieuwd welke strapatsen er allemaal uit de bus gaan komen.

3 februari 2016

Onze gewilde Weldoener

In tegenstelling tot rest van het schepencollege in Tielt-Winge, is onze schepen van diverse sociale zaken een doorwinterde dorpspolitieker die niet steeds zeurt over het zwarte gat in de gemeentekas. Hij is een schrander man die al jaren onverdroten verder bouwt en opbouwt. En dit moet heel letterlijk genomen worden, want hij verzet immers bergen grond, beton en bakstenen als voorzitter van ons OCMW.

Het merendeel van zijn ondernemingsdrift gaat strategisch richting Tielt naar zijn miljoenen projecten Zonnedries en Solveld. Voor het Lokaal Dienstencentrum Zonnedries (LDC) liet hij daar eerder al 23 serviceflats bouwen. Binnenkort komen er nog eens 8 zorgflats bovenop, tezamen met een conciërgewoning en een nieuw lokaal dienstencentrum met sociaal restaurant met grootkeuken voor 500 warme maaltijden-in-lijn. Aan het Solveld worden volgend jaar bovendien 82 (!) sociale woningen gebouwd. Aan de Glabbeeksesteenweg in Winge komen er 17, nul in Houwaart en niks in Meensel-Kiezegem. Iedereen naar Tielt dus, the-place-to-be

Onze Tielse Fonz De Bouwer heeft niet de Lotto gewonnen, maar maakte voor zijn geweldige sociale projecten simpelweg de vele opgebaarde legaten van het OCMW vakkundig te gelde.
Als overtuigd socialist weet hij dat geld moet rollen, want daar wordt bijna iedereen beter van, komen er nieuwe postjes bij en levert het hem in 2018 wellicht broodnodige voorkeurstemmen op in zijn Tieltse habitat.

En wanneer hij over enkele jaren uitgebreid dineert in zijn sociaal restaurant met annex grote keuken, dan zal iedereen hem aanstaren als onze Tieltse gewilde Weldoener, die net voor het definitief afschaffen van de OCMW-raad deze lucratieve klapper lanceerde tot verbeten gejubel van zijn concullega's, die hiervoor jaren hardleers de knip op de gemeentekas hielden. Uiteraard ook tot groot jolijt van alle Tielt-Wingenaren die voor ettelijke jaren mee bevoorrechte sponsors zijn van dit nobele Tieltse you-place project.

Het is momenteel nog niet duidelijk of we in 't LDC-restaurant ook à la carte kunnen eten en betalen met maaltijdcheques, maar met deze sociale schepen mogen we er alvast op hopen.

17 januari 2016

Voetweg 68, Kemel van de Week

Ik las in het Nieuwsblad dat er dwars door het huis van een familie aan de staatsbaan in Winge een verdwenen voetweg loopt die terug opengesteld zou moeten worden (http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160114_02067730).

Bij het lezen besloop me een hardnekkig gevoel van verontwaardiging.  Zo is er niet alleen het feit dat er van deze bewuste voetweg nr. 68 al decennia geen sprake meer is, maar ook dat onze dienst van Ruimtelijke Ordening jaren geleden een bouwvergunning afleverde zonder opmerking hierover. Nu - 20 jaar later - duwt ons gemeentebetuur met een simpele brief deze mensen in de complete onzekerheid. Het wordt nog straffer als je leest dat je via deze vermeende voetweg in een broek terechtkomt en dat er wat verder een degelijke parallele weg loopt.

Het lijdt m.i. geen twijfel dat één of andere potentaat of naturalist de heropening van deze voetweg afdwingt en dit op basis van een kaart van een eeuw(!) geleden.
In plaats van ervoor te zorgen dat de heropening van deze nutteloze voetweg geannuleerd wordt, heeft ons schepencollege er niet beter op gevonden dan aan te sturen bij de betrokkenen om de voetweg  te verplaatsen naar de rand van hun perceel.
In dit scenario moet het gezin dus een flink stuk grond (gratis?) afstaan en een nieuwe afspanning plaatsen. Ik ben benieuwd of de gemeente, in casu de stedebouwkundige dienst die in deze zaak zeker een flinke klont hoeveboter op ‘t hoofd heeft, zal schadeloos stellen of tenminste tussenkomen in de kosten.

Maar eigenlijk moeten we eisen dat het gemeentebestuur voor haar inwoners opkomt door in dit geval alle wettelijke middelen aan te wenden om deze redeloze beslissing van "hogerhand" ongedaan te maken. Helaas lijkt dit niet te zullen gebeuren. Daarentegen gebruikt de gemeente wel ons belastingsgeld om in beroep te gaan tegen een gerechtelijk vonnis m.b.t. de sluiting wegens geluidsoverlast van Jeugdhuis Den Uitlaat.
Begrijpe wie kan.

De situatie met voetweg 68 heeft raakvlakken met wat bewoners in de Guido Gezellelaan in Aarschot overkwam  (http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-aarschot/bewoners-vergaderen-over-voetweg-die-door-huis-loopt-a2157028/). Misschien is het interessant om te bevragen wat zij konden bereiken?

13 januari 2016

Hallo sjampetter!

Nancy Deprez
Weet u wie uw wijkinspecteur is? Via de website van de gemeente of van de Politie Hageland http://www.lokalepolitie.be/5389/wijkwerking.html verneem je alvast meer. Zo onder andere wat we van onze wijkagent(e) moeten verwachten, namelijk
  • actief contact onderhouden met de inwoners, de gemeentebesturen en de organisaties in hun wijk (zoals scholen, OCMW, horeca, bedrijven en verenigingen...)
  • het aanspreekpunt zijn voor alle bewoners en samen met de inwoners, gemeentebestuur en andere instanties bijdragen aan de veiligheid in je buurt.
  • toezicht houden, bemiddelen, inwinnen informatie en inlichtingen, opsporingen en vaststellingen in hun wijk doen
  • helpen bij het bestrijden van overlast en het vergroten van de veiligheid en leefbaarheid
  • aan preventief toezicht doen, vakantietoezicht,
  • verkeersregeling aan scholen
  • gerechtelijke opdrachten en controle van domicilies behoren tot hun taken

U merkt het, dit is een formidabel takenpakket dat niet simpel is om degelijk en zonder stress binnen een normaal dienstrooster uit te voeren. U hoeft dus niet verbaast te zijn dat uw wijkagent(e) een grote onbekende voor u is, tenzij u zich uiteraard in een penibele situatie bevond.

De wijkinspecteur voor Tielt is nog steeds oudgediende Bart Willems en voor Winge is dit Joke Celen. In Houwaart en Meensel-Kiezegem zwaait Nancy Deprez voortaan de matrak in vervanging van Ilse Beeken. 

Opgelet, aan de webpagina van de Hagelandse Politie moet nog wat gesleuteld worden voor de contact informatie van de wijkagent ( http://www.lokalepolitie.be/5389/component/contact/49-algemeen/9-hermanvanrietvelde.html ). 



Bij het woord 'wijkagent' denk ik onwillekeurig aan de ter ziele gegane veldwachter, champetter of garde. Volgens mijn oma was die vroeger alomtegenwoordig in 't dorp, meestal per fiets of te voet, kende elkeen en ieder probleempje en dwong respect en ontzag af, zowaar een notabele. Tegenwoordig is de wijkagent eerder een gedoemd bureaucraat in uniform, die slechts af een toe een noodzakelijke verplaatsing maakt en dan nog vaak met een milieuonvriendelijke oldtimer van de voormalige rijkswacht. 

Het lijkt me meer dan wenselijk dat de Politieraad of Zonechef de huidige tijdsbesteding bijstuurt in functie van het zo mooi verwoordde takenpakket.  En zou het geen goed idee zijn om voor elke wijkagent een (elektrische) fiets aan te kopen als blijk van waardering, als ecologisch alternatief voor de pakmobiel, als stimulans voor een fitte politie en bovenal om het directe contact met zijn/haar buurtbewoners te bevorderen? 


Ik ben alvast gewonnen voor meer blauw (t.t.z. Politie, niet enkel Vld-politici) te voet of per fiets in onze wijk te begroeten i.p.v. de 'combi'duo's in een vw-busje, scheurend door de straat of verdoken achter een flitsertje zittend. Vive le vélo en hallo sjampetter!






10 januari 2016

Fijn 2016 gewenst

Heeft u ook de prentkaart van ons gemeentebestuur gevonden in uw brievenbus tussen alle reclamefolders? Ik toevallig wel, alhoewel het niet veel scheelde. Eerst dacht ik dat het een of andere promo was voor een wellness centrum, maar zat er ferm naast. Het was de nieuwjaarskaart van het - jawel - voltallige gemeentebestuur, secretaris incluis, netjes opgedoft, mooi gelijnd op 't bankje en met obligate glimlach. De fotograaf maakte voor ons een memorabel plaatje, want in de raadzaal gaat het er blijkbaar minder gemoedelijk aan toe.

Zeer geslaagd was de achterzijde van de A5-kaart met de namen van onze raadsleden; zeker niet onbelangrijk met het oog op gemeenteraadsverkiezingen over minder dan drie jaar. Zo weet u tenminste of uw toeverlaat er nog steeds bijhoort. Gezien de grote groep was slechts een bescheiden persoonlijke bijdrage nodig voor dit drukwerk. Het koste de gemeentekas geen euro, zei een trotse burgervader, aangenomen dat dit ook inclusief de postbedeling was.

Onze gemeenteraadsleden wensen ons een "fijn 2016". Er is dus beterschap in 't vooruitzicht: misschien meer positieve initiatieven, geen extra belastingen of geleuter over het grote deficit in de boekhouding, geen prestigieuze projecten of langdurige wegversperringen met een flinke portie modder-ellende.
Ja, 2016 wordt gewoon fijn, met oog voor de noden van alle inwoners, enkele leuke initiatieven in elke dorpskern en een bestuur op basis van gezonde rede. Prosit!

7 januari 2016

In 't hart van de magistrale driehoek

Ik ben Polemieke en verblijf in Tielt-Winge, een kleine gemeente tussen de steden Leuven, Aarschot, Diest en Tienen, in ’t hart van de magistrale driehoek (alhoewel het eerder vierkant is).
Om een beetje inleveringsvermogen te kweken heb ik eens gegoogeld op 't internet en zo leerde ik dat er meer dan 10,000 inwoners ingeschreven zijn in deze gemeente. Hiervan woont een dikke 45% in de hoofdgemeente O.L.V. Tielt en de rest in de ingelijfde dorpen Houwaart, Sint-Joris-Winge en Meensel-Kiezegem.

Tielt-Wingenaren blijken nogal duffe mensen te zijn, gereserveerd enthousiast en het gras is voor hen altijd wel groener op een ander. Dat komt wellicht door een stug gemeentebestuur, de hoge retributies voor alles en nog wat en het ontbreken van de juiste dynamiek.
Het verenigingsleven taant en ook de talrijke inwijkelingen, de groeiende rusthuispopulatie en jachtige passanten van het shopping center aan het Gouden Kruispunt dragen niet echt bij tot een hecht dorpsgevoel.

Het Gouden Kruispunt is ongetwijfeld beter gekend dan de Tieltse Vlooibergtoren, dank zij de onnoemelijke opstroppingen op de Aarschotsebaan, de choas op de parkings op zondag, de solden (uiteraard) of via de krant omwille van een of ander crimineel akkefietje.

Ik zou bijna vergeten dat er daar ook een vermaard golfterrein is met een kolossaal clubhuis voor golvers en andere kapitaalkrachtigen, geborgen in een prachtig natuurgebied in en aan het opgeschoonde bos en vijvers van de notoire familie Roberti de Winghe tegenover Brasserie Centro. Een stevig paling in ’t groen zouden ze daar zeggen, niewaar. De burgemeester en enkele volgelingen hebben een dikke boon voor de Winge Golf & Country Club en zijn er graag van de partij (http://tieltwinge.openvld.be/?type=album&id=2980). U toch ook?