10 januari 2016

Fijn 2016 gewenst

Heeft u ook de prentkaart van ons gemeentebestuur gevonden in uw brievenbus tussen alle reclamefolders? Ik toevallig wel, alhoewel het niet veel scheelde. Eerst dacht ik dat het een of andere promo was voor een wellness centrum, maar zat er ferm naast. Het was de nieuwjaarskaart van het - jawel - voltallige gemeentebestuur, secretaris incluis, netjes opgedoft, mooi gelijnd op 't bankje en met obligate glimlach. De fotograaf maakte voor ons een memorabel plaatje, want in de raadzaal gaat het er blijkbaar minder gemoedelijk aan toe.

Zeer geslaagd was de achterzijde van de A5-kaart met de namen van onze raadsleden; zeker niet onbelangrijk met het oog op gemeenteraadsverkiezingen over minder dan drie jaar. Zo weet u tenminste of uw toeverlaat er nog steeds bijhoort. Gezien de grote groep was slechts een bescheiden persoonlijke bijdrage nodig voor dit drukwerk. Het koste de gemeentekas geen euro, zei een trotse burgervader, aangenomen dat dit ook inclusief de postbedeling was.

Onze gemeenteraadsleden wensen ons een "fijn 2016". Er is dus beterschap in 't vooruitzicht: misschien meer positieve initiatieven, geen extra belastingen of geleuter over het grote deficit in de boekhouding, geen prestigieuze projecten of langdurige wegversperringen met een flinke portie modder-ellende.
Ja, 2016 wordt gewoon fijn, met oog voor de noden van alle inwoners, enkele leuke initiatieven in elke dorpskern en een bestuur op basis van gezonde rede. Prosit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten