7 januari 2016

In 't hart van de magistrale driehoek

Ik ben Polemieke en verblijf in Tielt-Winge, een kleine gemeente tussen de steden Leuven, Aarschot, Diest en Tienen, in ’t hart van de magistrale driehoek (alhoewel het eerder vierkant is).
Om een beetje inleveringsvermogen te kweken heb ik eens gegoogeld op 't internet en zo leerde ik dat er meer dan 10,000 inwoners ingeschreven zijn in deze gemeente. Hiervan woont een dikke 45% in de hoofdgemeente O.L.V. Tielt en de rest in de ingelijfde dorpen Houwaart, Sint-Joris-Winge en Meensel-Kiezegem.

Tielt-Wingenaren blijken nogal duffe mensen te zijn, gereserveerd enthousiast en het gras is voor hen altijd wel groener op een ander. Dat komt wellicht door een stug gemeentebestuur, de hoge retributies voor alles en nog wat en het ontbreken van de juiste dynamiek.
Het verenigingsleven taant en ook de talrijke inwijkelingen, de groeiende rusthuispopulatie en jachtige passanten van het shopping center aan het Gouden Kruispunt dragen niet echt bij tot een hecht dorpsgevoel.

Het Gouden Kruispunt is ongetwijfeld beter gekend dan de Tieltse Vlooibergtoren, dank zij de onnoemelijke opstroppingen op de Aarschotsebaan, de choas op de parkings op zondag, de solden (uiteraard) of via de krant omwille van een of ander crimineel akkefietje.

Ik zou bijna vergeten dat er daar ook een vermaard golfterrein is met een kolossaal clubhuis voor golvers en andere kapitaalkrachtigen, geborgen in een prachtig natuurgebied in en aan het opgeschoonde bos en vijvers van de notoire familie Roberti de Winghe tegenover Brasserie Centro. Een stevig paling in ’t groen zouden ze daar zeggen, niewaar. De burgemeester en enkele volgelingen hebben een dikke boon voor de Winge Golf & Country Club en zijn er graag van de partij (http://tieltwinge.openvld.be/?type=album&id=2980). U toch ook?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten