6 maart 2016

De melkers van Tielt-Winge

Deze maand pronkt de NVA in "Tielt-Wingse", een krantje dat iedereen in Tielt-Winge ongevraagd in de bus gestopt krijgt, met een ongelofelijk staaltje van naoorlogse dorpspolitiek. Aanleiding was de vraag van enkele duivenmelkers om hun duiven niet meer te moeten inkorven op donderdag, maar op vrijdag voor een lossing op zondag!

Onze NVA jongerenvoorzitter Tom Werner en zijn politieke bompa Marcel Smekens, hebben dan maar effe het kabinet van partijgenoot Ben Weyts ingeschakeld om ervoor te zorgen dat in het Hageland voortaan op vrijdag zal ingekorfd worden. Straf hé dat onze lokale NVA op vraag van enkelingen, zonder scrupules haar connecties op ministerieel niveau gebruikt voor een plaatselijke kwestie, die duivenmelkers in eerste instantie via hun organisatie (de Duivenbond KBDB) moeten oplossen. 

Is het omdat onze gemeente geen dienst voor Dierenwelzijn heeft of omdat de schepen van Sport niks van duiven kent? Is het omdat onze lokale NVA verpietert in de oppositie? Of is een dergelijk dienstbetoon hun probaat middel om in de media te komen en kiezers te ronselen?  

Dat het melkers-verhaal één van de twee artikeltjes van NVA is in het reclameblaadje van maart, zou wel eens kunnen wijzen op tanende politieke inspiratie en gebrek aan doeltreffende initiatieven in het belang een grote groep inwoners.

"Ons kent Ons", (in moderne terminologie "net-werking") heeft het weeral opgelost hé. 

En dan is er nog iets. De duivenmelkers met dito koterijen van weleer zijn zo goed als verdwenen. Ze zijn vervangen door een schare kapitaalkrachtige professionele duivenbedrijven, voorzien van ultra moderne snufjes, uitgekiende medicatie en zelfs eigen soigneurs. Jawel, er valt immers hallucinant veel poen te vangen met de verkoop van prijsduiven. Daarvoor zijn er nu gehaaide duivenmakelaars, veilingsites, internationale beurzen zoals Fugare, Pigeon Paradise enz. 

En zoals in de meeste sporten wordt de prijs bepaald door de behaalde resultaten.
Het is dus niet te verbazen dat ook in dit milieu danig met duivenmedicijnen en -supplementen geëxperimenteerd wordt.  http://dier-en-natuur.infonu.nl/vogels/162922-doping-bij-postduiven.html.
Sommige van deze producten hebben blijkbaar een beperkte werkingsduur. Zou het dan kunnen dat het tijdsverloop tussen preparatie van het duifke en de prijsvlucht best zo kort mogelijk gehouden wordt om de werking niet in 't gedrang te brengen? Hopen maar dat onze nobele NVA-ers de juiste zaak verdedigen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten