7 februari 2016

Frituur De Puntzak en andere ingevingen

Door het al dan niet vermeende geklungel met de gemeentelijke boekhouding en het extra schepenpostje voor Fons Lemmens, tevens voorzitter van het OCMW, is SP.a-coalitiepartner Open VLD zwaar gaan saneren. Gemeentepersoneel moe(s)t afvloeien, activiteiten zoals bibs werden gecentraliseerd, het gebouwenfonds voor de jeugd aangeslagen, Eddie's uitleendienst voor onze verenigingen ingepalmd en subsidies door de mangel gedraaid, enz.
Minder uitgeven en meer inkomsten genereren is de strategie. Dus moesten de tarieven van diverse gemeentelijke dingen omhoog en betalen de kampeerders op de weide aan het chirolokaal in Winge voortaan fors liggeld.

Naast verhuring op korte termijn, wordt er ook werk gemaakt van betalende concessies op terreinen van de gemeente.
Een eerste zaak is al rond, namelijk een stuk van de al krappe parking aan het voetbalplein van Winge is verhuurd voor een frietkraam “de Puntzak” inclusief bijhorende parkings. Behoudens een faillissement van deze huurder, levert dit gegarandeerde huurinkomsten, verkoop van vuilzakken, GAS-boetes voor zwerfvuil en parkeerbonnen op, vooral op vrijdagavond als er voetbal is en een evenement in GC De Maere. 

Daarnaast behoren ook een concessie voor de plaatsing van bijvoorbeeld een brood- en aardappelenautomaat aan huize Pypen in Kiezegem en aan zaal Sint-Denijs in Houwaart tot de mogelijkheden.
Aan de Vlooybergtoren in Tielt lijkt een vergunning voor een (mobiel) frietkraam niet rendabel. Er is immers reeds een frituur in de buurt en het is de vraag of toeristen en zigeuners daar een frietje willen steken. De discrete inplanting van een sanitaire container met toiletten met muntslot zal daarentegen wel een hele opluchting zijn voor de vele bezoekers van de ijzeren trap. Enkele automaten met frisdrank en snoepgoed complementeren het plaatje voor deze site.
Ik ben benieuwd welke strapatsen er allemaal uit de bus gaan komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten