3 februari 2016

Onze gewilde Weldoener

In tegenstelling tot rest van het schepencollege in Tielt-Winge, is onze schepen van diverse sociale zaken een doorwinterde dorpspolitieker die niet steeds zeurt over het zwarte gat in de gemeentekas. Hij is een schrander man die al jaren onverdroten verder bouwt en opbouwt. En dit moet heel letterlijk genomen worden, want hij verzet immers bergen grond, beton en bakstenen als voorzitter van ons OCMW.

Het merendeel van zijn ondernemingsdrift gaat strategisch richting Tielt naar zijn miljoenen projecten Zonnedries en Solveld. Voor het Lokaal Dienstencentrum Zonnedries (LDC) liet hij daar eerder al 23 serviceflats bouwen. Binnenkort komen er nog eens 8 zorgflats bovenop, tezamen met een conciĆ«rgewoning en een nieuw lokaal dienstencentrum met sociaal restaurant met grootkeuken voor 500 warme maaltijden-in-lijn. Aan het Solveld worden volgend jaar bovendien 82 (!) sociale woningen gebouwd. Aan de Glabbeeksesteenweg in Winge komen er 17, nul in Houwaart en niks in Meensel-Kiezegem. Iedereen naar Tielt dus, the-place-to-be

Onze Tielse Fonz De Bouwer heeft niet de Lotto gewonnen, maar maakte voor zijn geweldige sociale projecten simpelweg de vele opgebaarde legaten van het OCMW vakkundig te gelde.
Als overtuigd socialist weet hij dat geld moet rollen, want daar wordt bijna iedereen beter van, komen er nieuwe postjes bij en levert het hem in 2018 wellicht broodnodige voorkeurstemmen op in zijn Tieltse habitat.

En wanneer hij over enkele jaren uitgebreid dineert in zijn sociaal restaurant met annex grote keuken, dan zal iedereen hem aanstaren als onze Tieltse gewilde Weldoener, die net voor het definitief afschaffen van de OCMW-raad deze lucratieve klapper lanceerde tot verbeten gejubel van zijn concullega's, die hiervoor jaren hardleers de knip op de gemeentekas hielden. Uiteraard ook tot groot jolijt van alle Tielt-Wingenaren die voor ettelijke jaren mee bevoorrechte sponsors zijn van dit nobele Tieltse you-place project.

Het is momenteel nog niet duidelijk of we in 't LDC-restaurant ook Ć  la carte kunnen eten en betalen met maaltijdcheques, maar met deze sociale schepen mogen we er alvast op hopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten