9 januari 2017

Tielt-Winge: tragER - fijnER - voorspoedigER


Tielt-Winge.  Het is altijd leuk om een nieuwjaarskaartje in de brievenbus te krijgen, ook van onze lokale notabelen van Open VLD Tielt-Winge (klik op deze link voor kaartje). 

Het viel onmiddellijk op dat de klassieke groepsfoto dit jaar zonder de socialisten is. Tja, grapte mijn buurman zondagmorgen, “niet betalen is niet op de foto en daarbij, de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2018 is genomen”

’t Moet gezegd worden, de fotograaf leverde puik werk, want iedereen oogt sympathiek en keek naar de koekoek. Ook de poses zijn volgens de regels der kunst; bredER figuren staan in profiel of schuin verdoken en de fotogeniekER in ’t midden. Het is duidelijk dat sommigen een modellencursus volgden en dat enkelen helaas de foto niet haalden. De keuze voor een zwart-wit afdruk is slim en goedkopER. Het neutraliseert de bonte kleuren en verdoezelt afgedragen spijkerbroeken. In de symboliek staat wit voor vreugde, feest, waarheid, reinheid, blijdschap en tederheid, terwijl zwart is voor duisternis, diepste rouw, dwaling en zonde. De yin en yang hé, waarmee Open VLD uitbeeldt op zoek te zijn naar het licht in de duisternis voor de financiële debacle t.g.v. groteske gemeentelijke projecten.
In tegenspraak met het predicaat van hun nationaal voorzitter Gwendoline Rutten, komen de nieuwjaarswensen “tragER, fijnER, voorspoedigER” enigszins betuttelend en zinledig over. Mijn schrandere buurman – filoloog in spe – grinnikte:  “och Mieke, als de (gemeente)kas leeg is zit er niks meer in; legER kan dus niet, niewoar”. Ik weet dus niet goed wat ik met hun boodschap moet.

Maar kom, beter iets dan niets wensen. Van de andere dorpspolitiekers en tsjeven heb ik niks in de brievenbus gekregen. Begrijpelijk als je niets te vertellen hebt…..... of is het grote stilte voor ‘den storm”?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten