20 september 2018

Tielt-Winge. Wie de Jeugd heeft, heeft de Toekomst?

Tielt-Winge. Awel, ik ben positief verrast door het behoorlijk aantal jonge dames (en venten) die een plaats konden bemachtigden op de kieslijst van een of andere politieke partij in onze gemeente.  Verjongen noemen ze dat, maar vernieuwen is natuurlijk een andere kwestie. De vermeende generatiekloof leidt vaker tot obstructie dan constructie. Ervaring van en eerbied voor geverfde haren en kaal geplukte schedels primeren hé!  Het lijkt zeker niet evident om tegen oudere knarren op te boksen voor een lucratief zitje in de gemeenteraad of intercommunale. 

Ik kan mij trouwens niet van de indruk ontdoen dat het merendeel van de jonge kandidaten aantreden als gedoemde paladijnen van de hopman om mee de affiches te bekostigen, als hulpje tijdens de eetdagen, om irritante promotie te voeren via de sociale media en enige populariteit te verzilveren ten bate van de kieslijst. 

Ruim 2600 jaar geleden had ene Chinese filosoof Kong Zi, beter bekend als Confucius (551-479 vóór Chr.) dit al in de smiezen en sprak “Voor de jonge generatie moeten we respect hebben. Wie weet of zij die nu opkomen ons niet zullen voorbijstreven? Maar als mensen op veertig- of vijftigjarige leeftijd nog geen enkel aanzien hebben verworven, dan zijn ze het niet waard dat we ontzag voor hen hebben.”

Ziedaar m.i. het dilemma voor alle partijen...... of was Confucius misschien een populist? 

Nu ja, China is zeker Tielt-Winge niet! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten