7 februari 2017

Tielt-Winge: Dubbel GeFopT

Tielt-Winge. Er wordt nogal gemord in de straat over de manier waarop het schepencollege met de afvalophaling omspringt. De recente verdubbeling van de prijs van de GFT-stickers zit menigeen tamelijk hoog. De gemeente vraagt vanaf dit jaar immers € 2,25 extra per grote container per ophaling, wat algauw een luttele 100.000 euro per jaar oplevert voor de gemeentekas. De prijs van de bruine zak werd subtiel verhoogd met 5 cent en goed dus voor een jaarlijkse bonus van 6.000 euro.

Gelukkig werd vorig jaar de goedkopere roze zak ingevoerd, maar het prijsvoordeel wordt helaas grotendeels teniet gedaan doordat we deze zelf naar ’t containerpark moeten brengen (kost 50 euro/jaar per gezin).
PMD en papier worden voortaan om de 3 weken i.p.v. om de veertien dagen opgehaald. Verondersteld dat een bemande vuilniswagen 1250 euro per dag kost, dan bespaart de gemeente hierdoor mooi 22.500 euro.

Onze schepen van Financiƫn Vic De Schrijver kan er dus prat op gaan dat hij met een flagrante prijsverhoging van GFT en een truc met de ophaalfrequentie een bonus van meer dan 120.000 euro per jaar realiseert. Dubbel GeFopT dus.

Een volgende stap is de invoering van de kostelijke DifTar zoals in de buurgemeentes. Vree goe bezig dus, mede dankzij een inschikkelijke oppositie. Als over twee jaar ons containerpark ook nog eens definitief gesloten wordt, dan kunnen we het nijvere werk van onze burgemeester als voorzitter van Ecowerf bezwaarlijk een pluspunt voor Tielt-Winge noemen. 

Door hieronder te klikken komt u op de website van Open VLD waar u alvast de gebalde argumentatie voor de verdubbeling van de GFT-prijs van mijnheer De Schrijver kan nalezen . 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten