21 maart 2016

Ook naar de opening van Zonnedries geweest?

Hola! De N-VA van Tielt-Winge boycot de opening van ons prestigieus gemeentelijk project Zonnedries door vorige vrijdag "ostentatief" afwezig te blijven op de receptie nog wel. Voor enig protest ter plaatse was het zeker nog te koud en dus bleef het bij wat flauw verweer na de feiten. Wellicht is het om zich in te dekken als de uitbatingskosten bekend zullen worden. En zeggen dat onze N-VA, samen met CD&V, mee aan de wieg stond van dit megalomaan concept.

Geen fruitsap of cava dus voor deze pseudo antagonisten op 't feestje van de SP.a. Een gemiste kans ook op een ontmoeting met de populairste en gewichtigste politica van 't land, die 't lintje moest doorknippen en uiteraard de culinaire snacks uit de nieuwe grootkeuken mocht beoordelen. 
En terwijl de blauwen en de roden als een blok voor en naast Maggie drumden, bleven de gezanten van Groen en CD&V netjes onopgemerkt of monkelend thuis teevee kijken naar de Voice.
Nu ja, voor de Groenen zal het allemaal worst wezen en de CD&V zit al langer in de puree. 

Toen de deejay van dienst Bob Scholte's onsterfelijke "Wie Zal Dat Betalen" speelde, dimden de spaarlampen en schoven onze plaatselijke notabelen de gelegenheidsdansvloer op voor een adembenemende foxtrot.  https://www.youtube.com/watch?v=aEyHumQbj0s).
De afwezigen hadden zoals altijd ongelijk want alles was dit keer nog gratis.

6 maart 2016

De melkers van Tielt-Winge

Deze maand pronkt de NVA in "Tielt-Wingse", een krantje dat iedereen in Tielt-Winge ongevraagd in de bus gestopt krijgt, met een ongelofelijk staaltje van naoorlogse dorpspolitiek. Aanleiding was de vraag van enkele duivenmelkers om hun duiven niet meer te moeten inkorven op donderdag, maar op vrijdag voor een lossing op zondag!

Onze NVA jongerenvoorzitter Tom Werner en zijn politieke bompa Marcel Smekens, hebben dan maar effe het kabinet van partijgenoot Ben Weyts ingeschakeld om ervoor te zorgen dat in het Hageland voortaan op vrijdag zal ingekorfd worden. Straf hé dat onze lokale NVA op vraag van enkelingen, zonder scrupules haar connecties op ministerieel niveau gebruikt voor een plaatselijke kwestie, die duivenmelkers in eerste instantie via hun organisatie (de Duivenbond KBDB) moeten oplossen. 

Is het omdat onze gemeente geen dienst voor Dierenwelzijn heeft of omdat de schepen van Sport niks van duiven kent? Is het omdat onze lokale NVA verpietert in de oppositie? Of is een dergelijk dienstbetoon hun probaat middel om in de media te komen en kiezers te ronselen?  

Dat het melkers-verhaal één van de twee artikeltjes van NVA is in het reclameblaadje van maart, zou wel eens kunnen wijzen op tanende politieke inspiratie en gebrek aan doeltreffende initiatieven in het belang een grote groep inwoners.

"Ons kent Ons", (in moderne terminologie "net-werking") heeft het weeral opgelost hé. 

En dan is er nog iets. De duivenmelkers met dito koterijen van weleer zijn zo goed als verdwenen. Ze zijn vervangen door een schare kapitaalkrachtige professionele duivenbedrijven, voorzien van ultra moderne snufjes, uitgekiende medicatie en zelfs eigen soigneurs. Jawel, er valt immers hallucinant veel poen te vangen met de verkoop van prijsduiven. Daarvoor zijn er nu gehaaide duivenmakelaars, veilingsites, internationale beurzen zoals Fugare, Pigeon Paradise enz. 

En zoals in de meeste sporten wordt de prijs bepaald door de behaalde resultaten.
Het is dus niet te verbazen dat ook in dit milieu danig met duivenmedicijnen en -supplementen geëxperimenteerd wordt.  http://dier-en-natuur.infonu.nl/vogels/162922-doping-bij-postduiven.html.
Sommige van deze producten hebben blijkbaar een beperkte werkingsduur. Zou het dan kunnen dat het tijdsverloop tussen preparatie van het duifke en de prijsvlucht best zo kort mogelijk gehouden wordt om de werking niet in 't gedrang te brengen? Hopen maar dat onze nobele NVA-ers de juiste zaak verdedigen. 

2 maart 2016

Ergerniswerken in Tielt-Winge

De “noodzakelijke” wegen- en rioleringswerken in Tielt-Winge wekken bijzonder negatieve emoties op bij de buurtbewoners. Niet zozeer het stof, de modder of de wegomleidingen zijn de oorzaak van grote wrevel en frustratie, maar vooral de eindeloze vertragingen, de apatische houding van de aannemer(s) en het ontbreken van daadkracht van de projectverantwoordelijken. Staaltjes hiervan zijn onder meer de Dorpstraat, Rilaarseweg, Halensebaan en Glabbeeksesteenweg. Geen wonder dat de bewoners van de Heuvelstraat en Optielt bijzonder nerveus doen over de aangekondigde rioleringswerken in hun omgeving. 

I'm singin' in the rain, I'm singin' in the .....
Opdrachtgever Aquafin is vaak de grote boosdoener, omdat die allerlei excuses oprakelt om vertragingen en complicaties te verantwoorden maar zijn aannemers amper onder controle lijkt te hebben. Ook ons gemeentebestuur wekt geenszins de indruk van kordaat op te treden om het uitvoeringsplan strak te doen respecteren. Met zalven en wat uitleg kan onze schepen van openbare werken de onvrede en wantrouwen bij de mensen helaas niet wegnemen.
Eventuele boete clausules voor vertragingen in de aannemingscontracten oefenen misschien wat druk op aannemers, maar zijn vooral financiëel interessant voor de opdrachtgever, terwijl enige geldelijke compensatie beter zou toekomen aan de echte gedupeerde inwoners. 

Je zal maar een handelszaak hebben, minder valide zijn of je kinderen naar school moeten sturen langs een weg waar dergelijke gevaarlijke en vuile werken al ettelijke maanden uitzichtloos bezig zijn. 
No Gain Without Pain”, orakelt een hansworst. 
Een magere troost als je leest dat men vergeten was van de bouwvergunning voor een koker onder de Halensebaan tijdig aan te vragen. In het bedrijfsleven zou een dergelijke fout behoorlijk gesanctioneerd worden of zelfs tot ontslag leiden. 

Onmacht of onkunde? Eigenlijk zouden alle aannemingscontracten dringend door de mangel gehaald moeten worden door juridische en vaktechnische specialisten. Als bovendien de opvolging van dergelijke miljoenen projecten zou toevertrouwd worden aan een deskundige en onpartijdige firma (zoals een toezichthoudend architect bij de bouw van je woning doet), dan is de kans groter dat alles strikt volgens plan verloopt en de kapriolen een pak kleiner zullen zijn. 
En van een gemeentebestuur mag je toch verwachten dat het de belangen van zijn burgers hardnekkig verdedigt, of niet soms?